BACȘIȘUL – legalizare susținută de MASTERCARD!

BACȘIȘUL – legalizare susținută de MASTERCARD!

1 39

Mastercard (companie de tehnologie în industria globală de plăţi) susţine şi consideră necesară adoptarea cadrului legislativ care reglementează plata, încasarea, înregistrarea şi fiscalizarea sumelor de tip bacşiş în industria HoReCa şi care face posibil şi în România modelul uzual din Europa, potrivit unui comunicat al companiei.
Astfel, Mastercard salută proiectul de lege aprobat de comisia de buget din Camera Deputaţilor, care stabileşte regulile fiscale aplicabile sumelor încasate sub această formă de venit de către operatorii economici ce desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN: 5610 – „Restaurante” şi 5630 – „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”, precum şi modul de înregistrare contabilă.
Bacşişul, o spun cei de MASTERCARD, este o practică des întâlnită ca formă de recunoaştere a calităţii serviciilor oferite de către personalul din HoReCa, iar acordarea şi valoarea bacşişului vor rămâne, în continuare, la latitudinea clientului.
Reglementarea bacşişului are avantaje pentru operatori şi clienţii acestora, precum şi pentru economia naţională. Consumatorii vor putea opta oricând pentru achitarea bacşişului cu cardul, nemaifiind limitaţi de numerar, în contextul în care plăţile digitale sunt din ce în ce mai utilizate de către consumatori în ultimii ani.
Mastercard a fost întotdeauna aproape de industria HoReCa prin soluţiile de plată oferite şi programe dedicate. Iar reglementarea bacşişului reprezintă o temă şi o preocupare comună în ultimii ani, datorită tuturor beneficiilor pe care le poate genera, pe toată linia – de la consumatori la operatori şi angajaţi la albirea economiei. În cele mai multe ţări din Europa şi din lume, achitarea bacşişului cu cardul, odată cu nota de plată, este o normalitate de mulţi ani. Ne bucurăm că noutăţile din plan legislativ ne aduc mult mai aproape de aplicarea acestei măsuri convenabile în România”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România şi Croaţia.

Cine sunt cei mai darnici români atunci când merg la restaurant.  Majoritatea lasă bacșiș ospătarilor - Stirileprotv.ro

Vă reamintim că proiectul de lege, cu o vechime substanțială prin legislativul românesc, urmează să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.