Bach pe ritmuri de jazz la Reduta

Bach pe ritmuri de jazz la Reduta

0 117
Peste 350 de copii au ascultat la Reduta piese de Johann Sebastian Bach intr-un aranjament pentru mai multe saxofoane. Ansamblul german Quintessence Saxophone Quintet o oferit un spectacolul interactiv si i-a condus pe copii intr-o calatorie muzicala in lumea de sunete a barocului, intr-o forma de neimaginat pe vremea lui Bach.
Concertul organizat cu sprijinul Institutului Goethe din Bucuresti si al Fundatiei Saxonia din Brasov a venit ca un dar pentru pustii din scoli si gradinite. Acestia au avut ocazia sa asculte piese de J.S. Bach intr-o maniera interactiva, interpretate de ansamblul german  Quintessence Saxophone Quintet.
Spectacolul prezentat in limba germana si tradus apoi in limba romana i-a impresionat pe copii. Piesele interpretate intr-un aranjament pentru mai multe saxofoane, i-au condus pe cei mici pe ritmuri de jazz, intr-o forma de neimaginat la vremea marelui compozitor.
Ansamblul german Quintessence Saxophone Quintet s-a facut cunoscut in ultimii ani prin prelucrari de muzica clasica, lucrari ale unor mari compozitori precum Vivaldi, Bach, Beethoven sau Mozart. Piesele au fost transpuse in ritmuri contemporane.
La inceputul concertului toate biletele erau deja epuizate.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.