Bach – interpretat ca în urmă cu 3 secole în Biserica Neagră

Bach – interpretat ca în urmă cu 3 secole în Biserica Neagră

1 295

Peste 150 muzicieni români, maghiari şi saşi alături de solişti remarcabili din Germania, România şi Ungaria au interpretat, în premieră în România, Oratoriul Patimile după Matei al compozitorului Johann Sebastian Bach pe instrumente baroce

Concert extraordinar în Biserica Neagră. Peste 150 muzicieni români, maghiari şi saşi alături de solişti remarcabili din Germania, România şi Ungaria au interpretat, în premieră în România, Oratoriul Patimile după Matei al compozitorului Johann Sebastian Bach pe instrumente baroce.
Corul Bach al Bisericii Negre, Corul Lux Aurumque din Miercurea Ciuc şi Orchestra Barocă a Festivalului de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc, sub bagheta dirijorului Steffen Schlandt, au prezentat în premieră în România, într-o formulă barocă, Oratoriul Patimile după Matei al compozitorului Johann Sebastian Bach.
Concert-maestrul, o personalitate de renume mondial, membru fondator al Orchestrei Baroce din Dresda, a fost garanţia unui eveniment muzical extraordinar.
Ulrike Titze a recunoscut la Braşov că pentru ea este ceva obişnuit şi uşor să cânte doar pe instrumente clasice baroce autentice.
Considerată creaţia cea mai complexă a compozitorului Johann Sebastian Bach, un vârf al muzicii universale, Patimile după Matei este una din cele mai complexe din istoria muzicii universale, scrisă pentru două coruri, două orchestre şi şase solişti. Audienţa a fost impresionată:
Intrarea a fost gratuită iar timp de trei ore, concertul a fost transmis în întregime, live, pe un ecran amplasat în curtea lăcaşului de cult.
Interpretarea acestei compoziţii muzicale de către Orchestra Barocă şi de Corul Baroc reprezintă unul dintre cele mai importante momente ale ediţiei a IX-a a Festivalului Musica Barcensis.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Adevarat,a fost un moment cultural exceptional!
    Pacat ca nu a avut promovarea meritata unui concert unicat!
    Oare ,s-ar putea repeta in zille „Cerbului de Aur”?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.