Bacalaureat bilingv la Colegiul „Unirea”

Bacalaureat bilingv la Colegiul „Unirea”

0 61

120 de profesori de franceza au participat la Universitatea franco-romana, care a avut loc recent la Brasov. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Frantei, Ministerul Educatiei si Alianta Franceza Brasov. Universitatea de vara se inscrie in politica de cooperare lingvistica si educativa promovata de Ambasada Frantei si se adreseaza celor 20 de licee din Romania, beneficiare ale unui program special finantat de Ambasada Frantei si Ministerul roman al Educatiei.


Cu ocazia acestui eveniment a fost aprobata infiintarea, incepand cu anul scolar 2007-2008, a unei sectiuni bilingve francofone in cadrul examenului de bacalaureat din Romania, care sa fie recunoscut international in baza acordului interguvernamental franco – roman semnat acum doi ani.


Astfel, elevii Colegiului National „Unirea” din Brasov vor avea, incepand de anul scolar viitor, diplome de bacalaureat recunoscute si in universitatile franceze.


Examenul de bacalaureat va include probe suplimentare de limba si literatura franceza, dar si discipline non-lingvistice, sustinute tot in limba franceza.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.