Bac-ul la final

Bac-ul la final

0 51

Examenul de Bacalaureat s-a incheiat joi, 10 iulie, cand absolventii de liceu au putut afla rezultatele finale ale examenului, in urma rezolvarii contestatiilor. Din cele aproape 1.700 de contestatii peste 500 au fost admise.

Mesota si Saguna, pe primele locuri
Promovabilitatea inregistrata in judetul Brasov pentru promotia din acest an este de 64,62% fata de 69,29% in 2007 si 68,19% in 2006. In ceea ce priveste o ierarhizare a institutiilor de invatamant pe primele locuri se afla Colegiul National “Dr. Ioan Mesota” (100%), Colegiul National “Andrei Saguna” (100%), Colegiul de Stiinte ale Naturii “Emil Racovita”, Colegiul National de Informatica “Grigore Moisil”, Colegiul National “Unirea”, Colegiul National „Radu Negru” Fagaras, Liceul Teoretic “Johannes Honterus”. Au obtinut promovabilitate sub 15% urmatoarele unitati scolare: Colegiul Tehnic “Sfintii Voievozi” (11,81%), Colegiul pentru Agricultura si Industria Alimentara “Tara Barsei” Prejmer(11,03%), Grupul Scolar Industrial Zarnesti (7,81%). Aceste rezultate situeaza Brasovul pe locul 6 de la coada in topul national al promovabilitatii la bac. De mentionat este faptul ca nici un elev brasovean nu a reusit sa obtina un zece la aceasta sesiune, media cea mai mare fiind 9,94.
Intre 14 si 18 iulie, candidatii respinsi care doresc sa sustina un nou examen se vor putea inscrie pentru sesiunea a II-a care va debuta in 18 august.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.