BAC 2012: La fel de DIFICIL ca cel de anul trecut

BAC 2012: La fel de DIFICIL ca cel de anul trecut

0 73

Toti elevii de clasa a XII-a se gandesc cu emotii si strangere de inima la examenul care ii asteapta la acest sfarsit de an scolar. Modelele de teste pentru BAC afisate de minister reprezinta unul dintre cele mai importante subiecte de discutie, atat pentru elevii in cauza, cat si pentru profesorii si parintii care le sunt aproape.
Din pacate pentru acestia, se pare ca nici in acest an nu vor avea parte de o examinare mai blanda.
Modelele de subiecte pentru examenul de bacalaureat 2012 au fost afisate online si au aceeasi structura si acelasi grad de dificultate ca subiectele de la bacalaureatul 2011.
Au fost publicate modele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, precum si pentru probele scrise (limba si literatura romana, limba si literatura materna, matematica, istorie, fizica, chimie, biologie, geografie, economie, filosofie, psihologie, sociologie, logica si argumentare).
Pentru bacalaureatul din 2012, toate salile de examen vor fi supravegheate video. Absolventii clasei a XII-a vor incheia anul scolar pe 1 iunie 2012, iar examenul se va desfasura in perioada 11iunie – 6 iulie. A doua sesiune a bacalaureatului are loc in intervalul 20 – 31 august.
In conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat 2012, Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) a publicat luni, 31 octombrie 201, modelele de subiecte pentru examenul de bacalaureat din anul 2012.
Pentru examenul de bacalaureat 2012 este prezentat spre informarea elevilor, a profesorilor si a tuturor celor interesati, un ghid privind desfasurarea probelor A si B (de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limbile materne), a probei C (de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata in liceu) si a probei D (de evaluare a competentelor digitale).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.