BAC 2011: Monitorizare mai dura

BAC 2011: Monitorizare mai dura

0 190

Masurile de monitorizare si evaluare ale examenului de bacalaureat s-au modificat si au devenit mai dure.
Ministerul Educatiei a decis ca de anul acesta, bacalaureatul isi va schimba unele reguli. Evaluarea lucrarilor cu note de trecere sau cu note mari de 9 si 10 va fi revazuta de o comisie speciala.
Se pune un foarte mare accent pe transparenta, asadar liceenii care vor avea fituici la ei sau alte mijloace de copiat, vor fi sanctionati.
Parintii si elevii vor semna un document care demonstreaza ca au fost instiintati de pedeapsa prevazuta pentru copiat.
Elevii vor sustine examenul de bacalaureat la alte scoli decat cele unde au invatat si vor fi monitorizati de profesori din alte institutii de invatamant.
Prin aceasta modalitate se mareste gradul de obiectivitate.
Examenul de bacalaureat va incepe in data de 2 iunie si va dura pana pe 20 iunie.
In activitatea de monitorizare, observatorii vor fi in permanenta insotiti de un membru al comisiei.
Observatorii acreditati de Comisia deb Bacalaureat judeteana/a Municipiului Bucuresti vor primi informatii, din partea reprezentantului comisiei judetene/a Municipiului Bucuresti, legate de prevederile relevante in vigoare pentru examenul de bacalaureat (lege, metodologii, proceduri, note etc.). In cadrul instruirii, acestia vor semna declaratii-tip, prin care isi asuma cunoasterea si respectarea intocmai a prevederilor metodologiei si procedurile stabilite de Comisia de Bacalaureat judeteana pentru accesul observatorilor in spatiile in care se desfasoara examenul de Bacalaureat, inclusiv acceptarea faptului ca, in centrele de Bacalaureat, nu vor avea asupra lor materiale nepermise, de tipul: telefoane mobile, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare, precum si dictionare, manuale scolare, culegeri, ziare, reviste, carti etc.
La incheierea activitatii, observatorul va redacta un raport scris, datat si semnat, care va fi predat secretarului Comisiei de Bacalaureat judeteana.
Orice sesizare vizand eventualele nereguli identificate de observatori va fi comunicata de catre acestia presedintelui comisiei din centrul de Bacalaureat si persoanei de contact. Persoana de contact va transmite imediat informatia presedintelui Comisiei de Bacalaureat judeteana, care va lua masuri de verificare si remediere a eventualelor disfunctionalitati semnalate.
Presedintele comisiei de Bacalaureat judetene va decide asupra oportunitatii informarii Comisiei Nationale de Bacalaureat. Sesizarile si propunerile observatorilor vor fi consemnate de presedintele din fiecare centru in raportul cu privire la organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat, transmis Comisiei de Bacalaureat judetene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.