BAC 2010: programa si mod de organizare publicate in 15 zile

BAC 2010: programa si mod de organizare publicate in 15 zile

0 154

Bacalaureatul 2010 este unul dintre cele mai controversate examene din ultimii 10 ani prin noutatile pe care le introduce in ceea ce priveste modul de organizare. De aceea, elevii, profesorii si parintii implicati si direct interesati de cum va arata BAC-ul la sfarsitul acestui an scolar asteapta cu sufletul la gura lista ce va cuprinde probele pentru bacalaureat, continutul programelor si modul de organizare a examenului pentru anul scolar 2009-2010.
Aceasta va fi publicata in termen de 15 zile conform prevederii incluse in ordonanta de urgenta prin care a fost modificat sistemul de bacalaureat, aprobata de Guvern in 9 septembrie si publicata, luni, in Monitorul Oficial (MO).
Potrivit OUG, examenul de bacalaureat va avea trei probe scrise. Toti elevii clasei a XII-a vor sustine obligatoriu proba la Limba romana. A doua proba va fi la Matematica, pentru elevii de la filiera tehnologica, real si o parte din vocational si Istorie, pentru uman si cealalta parte din vocational.
Pentru cea de a treia proba scrisa, elevii pot opta, in functie de filiera, profilul si specializarea urmate, pentru una dintre urmatoarele grupe de discipline: fizica, chimie, biologie sau informatica; geografie, filozofie, logica si argumentare, economie, psihologie si, dupa caz, sociologie.
Conform actului normativ, examenul de bacalaureat se considera promovat de catre absolventii invatamantului secundar superior liceal care indeplinesc cumulativ o serie de conditii, respectiv au sustinut toate probele prevazute, au parcurs si probele scrise obtinand cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media aritmetica, calculata cu doua zecimale exacte, a notelor obtinute la probele scrise este de cel putin 6.
Evaluarile se desfasoara in fata unei comisii prezidate de directorul unitatii de invatamant si numite prin decizie a inspectorului scolar general, iar probele scrise vor fi sustinute dupa incheierea anului scolar, in fata unei comisii stabilite de inspectoratul scolar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.