BAC 2010: Proba orala la ENGLEZA este mult mai usoara

BAC 2010: Proba orala la ENGLEZA este mult mai usoara

0 101

In continua schimbare, metodologia examenului de bacalaureat partreaza pana la urma proba orala la o limba straina. Singura modificare in ceea ce priveste examenul este ca proba va fi data in timpul anului scolar, mai exact, in luna aprilie.
O alta schimbare care survine in cazul bacalaureatului este faptul ca examenul la engleza si-a pierdut din amploare, nemaifiind o proba de sine statatoare, ca in alti ani. Concret, elevii vor da examenul cu profesorul de la clasa si un profesor din alt liceu, astfel stresul scade considerabil. De asemenea, nici subiectele nu vor mai fi prea grele, ele fiind considerate usurele si accesibile pentru marea majoritate a profesorilor care au vazut modele de subiecte.
Examenul de bacalaureat la engleza va cuprinde trei probe, prima fiind de ascultare si intelegere a unui text (listening), apoi de citire (reading), care cuprinde atat citirea unui text, cat si redactarea unui email sau a unui eseu (writing).
In alta ordine de idei, incepand cu acest an, elevii de clasa a XII-a care dau bacalaureatul la limba straina vor primi un certificat de competenta lingvistica, ce indica nivelul elevului respectiv raportat la grila europeana. Astfel, oricine din Uniunea Europeana isi poate da seama cu usurinta cat de bine stie un absolvent de liceu din Romania o limba straina.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.