BAC 2010: Proba la Informatica se poate trece cu 0 puncte

BAC 2010: Proba la Informatica se poate trece cu 0 puncte

0 92

Bacalaureatul din acest an aduce o serie de modificari care ii nemultumeste profund atat pe elevii care trebuie sa faca fata unei schimbari-pilot, incercata pentru prima data in acest an, cat si pe profesori care nu inteleg multe dintre aceste noi directive.
Una dintre probele orala care se va sustine in perioada de desfasurare a celui de-al doilea semestru al anului scolar 2009/ 2010 este cea la informatica.
Aceasta starneste in continuare controverse. Desi este o proba a BAC-ului, aceasta nu pare sa influenteze in niciun fel rezultatul final, intrucat elevii pot fi considerati absolventi ai examenul de maturitate chiar si un punctaj de zero obtinut la proba de competente digitale.
Acest sistem de punctare a elevilor ii nemultumeste pe profesori. Conform modificarilor, pentru a obtine un certificat de incepator la informatica este suficient un rezultat cuprins intre 0 si 25 de puncte. Adica elevul nu trebuie nici macar sa deschisa calculatorul.
Pentru certificatul care sa ateste un nivel mediu al cunostintelor este nevoie in schimb de cel putin 26 de puncte, in vreme ce de la 51 la 74 de puncte este atestat utilizatorul de nivel avansat.
Programat anul acesta intre 19 si 29 aprilie, examenul va verifica cunostintele elevilor in ceea ce priveste calculatorul.
In cadrul probei pentru obtinerea certificatului de competente digitale se vor testa cunostintele de Windows, Microsoft Office si de Internet, mai precis abilitatile de folosire a browserelor si emailului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.