BAC 2010: modele de subiecte pentru Informatica

BAC 2010: modele de subiecte pentru Informatica

0 209

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca, pana in noiembrie, vor fi definitivate modele de subiecte pentru proba de testare a competentelor in informatica, proba inclusa, de anul acesta, printre probele de bacalaureat.
„Pentru proba nou inclusa, anul acesta, la bacalaureat, ministerul pregateste modele de subiecte, pentru ca elevii sa stie exact cum sa se pregateasca. Oricum, ei nu trebuie sa se teama de acest examen, pentru ca nu vor fi evaluti din ce nu stiu, ci pe baza programei dupa care au invatat”, le-a raspuns Andronescu, la chat-ul organizat de realitatea.net, elevilor de clasa a XII-a care s-au aratat ingijorati de modificarile la bacalaureat.
Bacalaureatul va include, din 2010, trei probe scrise, dupa ce, in timpul ultimului an de liceu, elevii vor trebui sa treaca teste eliminatorii de limba romana, limbi straine si folosire a computerului.
Practic, probele orale de la bacalaureatul de pana acum au fost inlocuite cu evaluarile din timpul anului scolar si, in plus, a fost eliminata ultima proba de bacalaureat, cea la discipline din alta arie curriculara decat cea absolvita, unde mai mult de jumatate dintre candidati alegeau proba la educatie fizica.
Nota finala de bacalaureat va fi media aritmetica a celor trei, respectiv patru, probe scrise, pentru cei care au dat examen scris si in limba materna.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.