BAC 2010 de Toamna: Promovabilitate foarte mica la Brasov

BAC 2010 de Toamna: Promovabilitate foarte mica la Brasov

0 90

Sesiunea de toamna a bacalaureatului din 2010 tocmai s-a incheiat saptamana trecuta, iar rezultatele au fost afisate ieri pana la ora 16:00, in toate centrele de examinare din judetul Brasov.
Nu mai putin de 3000 de liceeni brasoveni au sustinut aceste examene. Pentru acestia, au fost organizate opt centre de examinare din care 7 in municipiu si unul singur in Fagaras.
Cei care nu au fost satisfacuti de felul in care au fost notati si au considerat ca au fost nedreptatiti de notele pe care le-au primit, au putut sa depuna contestatii dupa orele 16:00 pana la orele 20:00.
Dupa primele rezultate, promovabilitatea in judetul nostru a fost foarte mica, inregistrandu-se doar 18,16 % elevi capabili sa absolveasca liceul.
„Promovabilitatea este mai micã, însã justificat. Anul acesta a fpst o procedurã nouã de calcul. La medie nu s-au mai luat în calcul ºi probele orale la care s-au dat calificative de competenþã, nu note. S-au calculat doar notele probelor scrise, lucru care a scãzut mult media finalã“, spune Vasilica Diaconu, inspector ºcolar adjunct, Braºov.
Rezultatele la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat au fost afisate ieri, 5 septembrie, pana la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS). Solutionarea contestatiilor se va face intre zilele de 7 si 8 septembrie.
Afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 9 septembrie. Pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au inscris aproximativ 69.000 de elevi.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.