BAC 2009 – ultima zi a probelor orale

BAC 2009 – ultima zi a probelor orale

0 155

La examenul de bacalaureat din 2009 s-au inscris peste 220 000 de elevi, repartizati in 62 de centre.
Astazi este ultima zi a primelor probe din cadrul acestui examen de capatai din viata fiecarui elev care se gandeste la viitorul lui si spera sa reuseasca in viata.
Examenul de bacalaureat este modalitatea esentiala de evaluare a cunostintelor, a competentelor, a nivelului de cultura generala si de specializare, atins de absolventii de liceu, care le permite acestora accesul catre invatamantul superior sau catre piata muncii. Dreptul de a-l sustine il au toti elevii care au promovat ultima clasa de liceu, invatamant liceal de zi, seral sau cu frecventa redusa.
Probele orale sunt eliminatorii. Subiectele pentru probele orale au avut un grad de complexitate care a permis tratarea lor integrala in maximum 10 – 15 minute.
In vederea sustinerii acestora, candidatii vor extrage un singur bilet, insa acestia au dreptul la un al doilea, caz in care nota va fi scazuta cu un punct. Examinarea la probele orale/practice se realizeaza de catre doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, in prezenta a cel putin 3 candidati. Fiecare profesor evalueaza raspunsul candidatului de la probele orale/practice cu note intregi de la 1 la 10, in functie de baremul de evaluare, astfel incat diferenta dintre notele celor doi profesori evaluatori sa nu depaseasca 1 punct. Nota finala la proba respectiva se calculeaza ca medie aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele acordate de cei doi examinatori.
Un candidat se considera „promovat” la proba orala/practica daca a obtinut minimum nota finala cinci. Candidatul care a obtinut o nota sub cinci sau nu s-a prezentat la o proba orala este declarat „respins”, respectiv „neprezentat” si nu mai participa la probele urmatoare.
La probele orale si practice nu se admit contestatii, cu exceptia probei de dicteu melodic si armonic, de la profilul artistic – muzica.
Prima proba scrisa (limba si literatura romana) va avea loc vineri, 26 iunie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.