BAC 2009 – Numar de telefon pentru semnalarea neregulilor de la BAC

BAC 2009 – Numar de telefon pentru semnalarea neregulilor de la BAC

0 157

Ministerul Educatiei a pus la dispozitia elevilor, profesorilor si parintilor un numar de telefon unde pot fi semnalate neregulile din timpul examenului de Bacalaureat.
Numarul este 0.800.80.11.00. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a precizat ca pana acum nu au fost inregistrata nici o plangere in privinta vreunei probleme aparuta in desfasurarea examenului.
Pe site-ul pe care a fost publicata aceasta stire, au aparut mai multe comentarii din partea elevilor de clasa a XII-a care au sustinut probele orale la limba si literatura romana si cea moderna.
Dintre acestea, am selectat si noi cateva elocvente pentru conditiile in care au fost sustinute aceste teste la nivel national:
„Am si eu o intrebare : Este normal ca o profesoara din comisie sa vorbeasca la telefon in timp ce asculta pe cineva?! Mie nu…”, intreaba Catalin.
„Colegi care habar nu aveau la ora sa citeasca, radeau toti de ei, au luat note de 9 si 10. O panarama de BAC. Depinde de noroc. La BAC e cam asa “prost sa fii noroc sa ai!”. Asta e!…”, mai spune Ionut.
„E normal ca profesorul sa spuna ca meriti 10, dar nu poate da pentru ca cel dinainte a luat tot 10?!”, intreaba, indignata, Maria.
„Degeaba va plangeti ca ati invatat 4 ani de zile, dar Bac-ul, cel putin la probele orale, nu testeaza capacitatea unui om de a memora ca papagalu’, ci capactatea de a analiza ceva la prima vedere. Degeaba invatati daca nu va merge putin si capu (pentru ca sunt unul dintre acei elevi care nu invata si totusi am luat 10 la ambele probe).”, spune, revoltat, Adi.
Si aceasta este doar o fateta a felului in care se desfasoara unul dintre cele mai importante examene din viata unui adolescent din Romania anului 2009.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.