Babes, comemorat doar de o mana de oameni

Babes, comemorat doar de o mana de oameni

0 90
Doar 30 de brasoveni au participat la comemorarea eroului martir Liviu Cornel Babes. Cel care, in urma cu 24 de ani, pe 2 martie 1989, atragea atentia lumii intregi cu pretul vietii asupra terorii comuniste instaurate la Brasov, dupa 15 noiembrie 1987. Pentru prima data in 24 de ani, vaduva si fiica martirului brasovean au primit din partea Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi cate o „Diploma de patriot roman“ In data de 2 martie 1989, Liviu Babes a urcat in virful pirtiei Bradul din Poiana, unde si-a dat foc si a coborit ca o torta vie pe schiuri pina la baza partiei unde s-a prabusit fara suflare. Turistii straini care au sarit sa-l ajute au putut citi pe pe pancarda pe care  Babes o purta la gat „STOP MURDER, BRASOV = AUSCHWITZ”. Nici macar familia nu banuia ce gest pregatea Liviu Babes.
Dupa incheierea slujbei, presedintele filialei Brasov a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, general-maior in retragere Mircea Vlaicu, a oferit, in numele conducerii Asociatiei si a Comitetului Roman pentru Cinstirea Eroilor, cate o „Diploma de patriot roman“ sotiei lui Liviu Babes, Etelka Babes, si fiicei acestuia, Gabriela Babes.
Asociatia„15 Noiembrie“ a fost nevoita sa recunoasca esecul proiectului care prevedea un monument dedicat memoriei lui Liviu Babes, insa nu a pierdut speranta ca pana la anul monumentul va fi ridicat.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.