Băsescu, ca agresor al sistemului democratic, nu mai poate fi un partener!

Băsescu, ca agresor al sistemului democratic, nu mai poate fi un partener!

0 343
PreÅŸedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seara că preÅŸedintele Traian Băsescu, pe care l-a catalogat a fi "un agresor al sistemului democratic", nu mai poate fi un partener, apreciind că o împărÅ£ire a deciziei politice cu acesta acolo unde Legea fundamentală nu impune acest lucru reprezintă "un compromis nejustificat, puternic păgubos ÅŸi imoral".
"Nu vorbim de bunul compromis, care este secretul ÅŸi constanta vieÅ£ii democratice – noi vorbim de faptul că cu Traian Băsescu nu prea avem ce compromis să facem. Respectând proporÅ£iile, că nu vreau să îl fac chiar terorist acum, dar ÅŸtiÅ£i cum e, da? În America vorbim de sharing power, vorbim de compromis, dar vorbim, ăsta e principiul, ÅŸi în Washington, ÅŸi peste tot: nu se negociază cu teroriÅŸtii. Respectând proporÅ£iile, respectând, scoÅ£ând termenul, Băsescu, ca agresor al sistemului democratic din România, vreme de opt aniÅŸori, zi de zi, nu mai poate fi un partener, nicio secundă, de compromis în sensul curent, în sensul bun, în sensul democratic. Åži atunci eu nu am a-i spune lui Victor Ponta: 'Hai să mai facem ÅŸi asta ÅŸi după aia te opreÅŸti' – în niciun caz. Pentru că eu nu sunt de acord nici cu acest compromis", a spus Antonescu, la Antena 3. El a subliniat că o împărÅ£ire a deciziei politice cu ÅŸeful statului unde Legea fundamentală nu impune acest lucru reprezintă "un compromis nejustificat, puternic păgubos ÅŸi imoral". "Câtă vreme e acolo în funcÅ£ie, că asta este o realitate, am luat puÅ£in istoria ÅŸi cum s-a ajuns, sigur că dacă săvârÅŸeÅŸte niÅŸte acte, că actele notariale, trebuie să le săvârÅŸeÅŸti constituÅ£ional, faci o remaniere, trebuie să învesteÅŸti un ministru, sigur că o sa te duci la el să le semneze, că nu poate să le semneze altcineva, sunt ilegale actele, sigur, asta da. Sigur că n-o să te înjuri, să te scuipi, ai să dai mâna, ai să schimbi două vorbe. Vorbesc despre asta. Dar a împărÅ£i decizia politică acolo unde ConstituÅ£ia nu-mi impune cu Traian Băsescu este un compromis nejustificat, puternic păgubos ÅŸi imoral", a precizat liderul PNL. Antonescu a susÅ£inut că semnarea Pactului de coabitare de către premierul Victor Ponta cu preÅŸedintele Traian Băsescu a reprezentat "un pas foarte rău".
"Nu aveam nevoie de aÅŸa-numitul Pact de coabitare. Se puteau găsi formule minim funcÅ£ionale, de natură statală, de natură instituÅ£ională, dar nu trebuie acceptată cu nici un chip condiÅ£ionarea aplicării sentinÅ£ei date de votul popular de o relegitimare a lui Traian Băsescu, împotriva căruia din punct de vedere politic în principal votaseră oamenii aceia, ÅŸi nu pentru ca eram noi frumoÅŸi, cu viitorul în faţă", a completat Antonescu.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.