Băsescu a avut un nou puseu de amnezie: tocmai…la Takas Laszlo!

Băsescu a avut un nou puseu de amnezie: tocmai…la Takas Laszlo!

0 372
 
Liderul de facto al PDL nu ÅŸi-a mai amintit cine e prietenul sau politic anti-udmr… În declaraÅ£ia de presă de marÅ£i, cel demis de români, în 2012, din demnitatea de preÅŸedinte al României, a avut un nou acces de amnezie "strategica", afirmând: “Pe domnul TÅ‘kés nu îl cunosc, l-am văzut de două-trei ori…” Vorba lui Gicu bisnitarul din Gura Portului : "hai,sa mori tu?..."
Acum Băsescu a încercat, pe blat, să se distanÅ£eze de scandalul legat de prima faza ale declanşării autonomiei Å¢inutului Secuiesc: arborarea drapelului în spaÅ£ii ÅŸi insituÅ£ii publice ale statului român. Scandal de care poate fi considerat, principalul vinovat cel putin moral, cochetand si incurajand revizionistii lui Tokes inca de la prima participare directa, alaturi de Victor Orban, la Taberele etnice de vara de la Tusnad!
Cât de “puÅ£in” nu l-ar cunoaÅŸte Băsescu pe episcopul adulterin Tokes Laszlo il contrazic, jenant, chiar documentele oficiale ale AdministraÅ£iei PrezidenÅ£iale, dar ÅŸi la relatările mass-media: “Decret prezidenÅ£ial numărul 1864 din 14 decembrie 2009 , publicat în Monitorul Oficial al României 884 din 17 decembrie 2009 prin care "se conferă domnului Tokes Laszlo Ordinul NaÅ£ional Steaua României în grad de Cavaler”.
 
COMUNICAT DE PRESA al Presedentiei" (05 decembrie 2007): Întâlnirea preÅŸedintelui Traian Băsescu cu Laszlo Tokes, membru din România în Parlamentul European (de retinut, oameni buni: membru… din Romania, nu parlamentar al Romaniei(!!!) in Parlamentul European. (Va puteati inchipui o umilinta mai mare?) … "PreÅŸedintele României, Traian Băsescu, l-a primit astăzi, 5 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Laszlo Tokes, membru din România în Parlamentul European. În cadrul discuÅ£iilor, domnul Tokes l-a asigurat pe ÅŸeful statului cu privire la susÅ£inerea intereselor comune ale românilor ÅŸi ale maghiarilor din România, cu referire la necesitatea unei descentralizări reale la nivelul tuturor localităţilor din Å£ară. Domnul Tokes ÅŸi-a exprimat sprijinul pentru realizarea unui Pact naÅ£ional pentru educaÅ£ie. În acest context, a avut loc un schimb de opinii privind îmbunătăţirea sistemului de educaÅ£ie, prin formule care să răspundă mai bine ÅŸi nevoilor copiilor de etnie maghiară.
PreÅŸedintele Traian Băsescu ÅŸi domnul Tokes au fost de acord că îmbunătăţirea oportunităţilor de educaÅ£ie pentru copiii români de etnie maghiară trebuie să aibă în vedere obiectivul de a le oferi acestora ÅŸanse egale pe piaÅ£a muncii din România. În continuare, europarlamentarul român ÅŸi-a exprimat sprijinul pentru iniÅ£iativele promovate de PreÅŸedinte în ceea ce priveÅŸte lupta împotriva corupÅ£iei, condamnarea comunismului ÅŸi reforma clasei politice.PreÅŸedintele Traian Băsescu a mulÅ£umit pentru dorinÅ£a exprimată de domnul Tokes, aceea de a avea o strânsă colaborare cu ceilalÅ£i 34 de aleÅŸi români în cadrul Parlamentului European." Semneaza: Departamentul de Comunicare Publică , 05 Decembrie 2007
 
Băsescu a semnat, cu maximă discreÅ£ie, în primăvara anului trecut, Decretul prezidenÅ£ial prin care aprobă înfiinÅ£area, în inima Ardealului, la Cluj-Napoca, a unei universităţi speciale, Sapientia – Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – cu predare numai în ungureÅŸte. DisperaÅ£i să se menÅ£ină la putere cu absolut orice preÅ£, pedeliÅŸtii au trecut prin Parlamentul României legea prin care le-a dat satisfacÅ£ie camarazilor verzi din coaliÅ£ie: udemeriÅŸtii. Dar, mai ales, radicalului TÅ‘kés.
 
2010 Telegrama cotrocenista: ”Domnule Tökés, vă mulÅ£umesc mult ÅŸi dumneavoastră ÅŸi lui Viktor Orbán pentru susÅ£inerea pe care mi-aÅ£i dat-o la alegerile prezidenÅ£iale. TotuÅŸi, 75% dintre etnicii maghiari au votat cu mine în turul doi”. (La toate acestea se adaugă ÅŸi bilateralele “informale” de la Bruxelles, despe care administatia prezidentiala nu prea dadea amanunte!)
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.