B-FIT in the Street – festival de teatru de strada

B-FIT in the Street – festival de teatru de strada

0 61

Vestea proasta pentru cei interesati este ca cei care doresc sa fie spectatori la spectacole trebuie sa se deplasezae la Bucuresti. Un festival de teatru de strada – „B-FIT in the Street” – cu trupe din Franta, Germania, Spania si Italia, va fi organizat in perioada 29 mai – 1 iunie. Locatia, exotica pentru publicul romanesc, este reprezentata, de fapt, de mai multe spatii in aer liber din Bucuresti. Festivalul de teatru in aer liber este versiunea stradala a Festivalului de Teatru B-FIT, care a avut prima editie anul trecut, la Bucuresti. Festivalul va fi organizat din doi in doi ani, alternativ cu Festivalul Shakespeare.
„Festivalul a avut anul trecut o prima editie, dar a fost B-FIT-ul in sala. Ne-am gandit sa facem B-FIT-ul de sala in anul in care nu se organizeaza Shakespeare, iar in anul in care se organizeaza Festivalul Shakespeare, facem B-FIT-ul de strada. Festivalul presupune circulatie oprita, trebuie sa facem o parada, doua, trei, vom avea trupe mai mari, dar si mai mici. O sa fie printre oameni, la metrou, pe strazi, in piete. Cred ca Bucurestiul asa cum este el cenusiu si neprietenos, va deveni mai viu”, a declarat Mihaela Paun, directorul ArCuB.
Selectia spectacolelor din festival a fost facuta de o persoana de la compania de teatru franceza Malabar. „Selectia a facut-o un actor, artist si manager de trupa francez, pentru ca in Romania nu exista o trupa de asemenea teatru”, a mai declarat Mihaela Paun. Asa ca cei interesati de ceva cu adevarat original si foarte atractiv, pot vizita Bucurestiul in perioada mai sus-mentionata, pentru a il vedem altfel decat este.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.