Azota Popescu: vrem o Românie fără orfani!

Azota Popescu: vrem o Românie fără orfani!

0 144

Pe pagina sa de faceboock Azota Popescu aminteşte de tragediile orfanilor instituţionalizaţi la nivel de batjocoră. Ea aminteşte de orfană ce stp pe străzi şi acum la 40 de ani (vezi foto).

Iată ce spune doamna Azota:  ,,La 40 de ani, este un adult orfan… copilul nimănui, de care si-a bătut joc statul, timp de 30 de ani. Nimic, nu are absolut nimic, decât un suflet golit de trecerea anilor. I-au furat copilăria și dreptul la o familie de adoptie, i-au distrus viața și viitorul. Dată afară din orfelinat a ajuns în Gara Brașov. Aici a cunoscut infernul timp de 7 ani, fiind Umilită și batjocorită cum numai ea știe.

Traumele i-au adâncit suferința din orfelinat și au redus-o la tăcere. Din Gara Brasov, la Centrul persoanelor fără adăpost și de aici, la Spitalul de Psihiatrie Brașov, Ștei Bihor …

Acum, la 40 de ani, e condamnată să-și petreaca viata prin centre pentru persoane cu handicap. Încotro ? Spre Guvernele care au ignorat copiii abandonați?
Spre Autoritatea națională pentru Protecția Drepturilor copilului și Adopție București, care și-a bătut joc de orfanii României în ultimii 20 de ani ?

Nu a făcut nimic această Autoritate centrală pentru Copilul ei, în vârstă de 14 ani, care nu se află încă pe listele copiilor adoptabili.
Dimpotrivă, el se află printre cei peste 60.000 de copii abandonați în sistem de când au venit pe lume. Statul român preferă centrele de plasament in locul familiei de adoptie. Ceea ce înseamnă Crimă organizată împotriva umanității!
Dragă Stat român, membru UE și NATO, pune te rog capăt acestui măcel, acum când nu e prea târziu. Adopția este unica soluție!”

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.