Azota Poescu: piedicile puse de actuala lege privind adopţiile sunt, de cele...

Azota Poescu: piedicile puse de actuala lege privind adopţiile sunt, de cele mai multe ori, de netrecut

0 59

România este ţara în care există peste 60.000 de copii abandonaţi sau orfani, dintre care doar aproximativ 3.000 sunt adoptabili. Deşi există tot în jur de 3.000 de familii care îşi doresc un copil, doar câteva sute ajung să ofere o nouă viaţă unui micuţ. Preşedintele Asociaţiei Catharsis Braşov, Azota Popescu, luptă de zeci de ani să le dea o şansă copiilor care vor să ştie ce înseamnă să ai o mamă şi un tată. Piedicile puse de actuala lege a adopţiilor şi de cei care lucrează în sistem sunt, de cele mai multe ori, de netrecut. „O luăm de la capăt! Nu putem să lăsăm să rămână în vigoare această lege care, de fapt, este o barieră în calea adopţiei. Ce facem? Copiii cresc, familiile se plictisesc aşteptând, deci o luăm de la capăt!”, a declarat Azota Popescu săptămâna trecută.

Copiii aflaţi în grija statului şi care îşi doresc cu disperare o familie şi familiile care vor să poată creşte un copil orfan sau abandonat au o speranţă în plus.
Guvernul Orban şi-a dorit o structură mai suplă şi Ministrul Muncii spune că doreşte şi proceduri simplificate în vederea adopţiei, dar şi schimbarea de optică a angajaţilor de la Protecţia Copilului. „Lipsa de sprijin activ pentru cei care doresc să adopte, astfel încât să poată parcurge cu uşurinţă aceste proceduri, neclaritatea pe care o avem în acest moment în ceea ce priveşte perioada în care copilul este îngrijit de un asistent şi nu este suficient pregătit suficient de acesta pentru momentul în care urmează să se integreze în familie, toate aceste lucruri trebuie rezolvate”, a explicat ministrul Violeta Alexandru, prezent sâmbătă la Braşov.

La Braşov, numai Asociaţia Catharsis a pregătit în ultimii 3 ani peste 300 de familii care să poată adopta un copil. Cu toate acestea, doar puţin peste 100 de cupluri au reuşit să devină familia unui micuţ şi să-i ofere acestuia dragostea de care are atâta nevoie.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.