Azi întâlnire la vârf germano-rusă! Angela Markel se folosește de Putin și...

Azi întâlnire la vârf germano-rusă! Angela Markel se folosește de Putin și Erdogan, să scape de tutela americană?

0 54

Cancelarul german Angela Merkel a declarat astazi că nu se așteaptă la rezultate concrete la întâlnirea de sâmbătă cu președintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters.
„Aceasta este o întâlnire de lucru, de a care nu ne așteptam la rezultate concrete, dar numărul de probleme care ne preocupa – de la Ucraina și Siria la problemele de cooperare economică – este atât de mare, încât este justificat să ne aflam într-un dialog constant“, – a spus Merkel.
Vorbind la  conferință de presă comuna cu premierul muntenegrean Dusko Markovic la Berlin, Merkel a mai spus că reuniunea patrulaterală dintre Germania, Rusia, Turcia și Franța privind Siria ar putea avea un sens.
Înainte de vizita sa la Berlin, Putin se va opri în Austria pentru a participa la nunta ministrului de externe al acestei țări, Karin Kneissl.

O întâlnire neconvențională
Președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel vor purta discuții la Berlin pe 18 august într-un format ”neconvențional”: vor face mai întâi o declarație pentru jurnaliști și apoi se vor retrage pentru consultări, a decalarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al liderului rus, potrivit Interfax-Ucraina.
Peskov a explicat ca noul formatul este legat de faptul că liderii celor două țări, a căror întâlnire este programată pentru a doua jumătate a zilei, nu vor să-și limiteze negocierile de presiunea conferinței de presă care va trebui sustinuta la final.
”Vor contura un cadru tematic general. Ideea este că, din moment ce este vorba despre a doua jumătate a zilei, și să nu se limiteze ca timp, dar nici să nu mearga (noaptea), având în vedere că este sâmbătă seara, prea târziu să faci declarații – din punct de vedere informațional nu este foarte convenabil, „- a spus Peskov.
El a adăugat: „Dacă este nevoie, vom informa” (cu privire la deciziile de după discuții  – n.r.).
Potrivit reprezentantului guvernului german, Merkel și Putin vor vorbi despre soluționarea conflictului din Siria, situația din estul Ucrainei și problemele energetice.
Peskov a reaminti că înainte de vizita sa la Berlin, Putin se va opri în Austria pentru a participa la nunta ministrului de externe austriac.

Merkel  ar vrea o contracarare a presiunii americane
Viitoarele convorbiri ale cancelarului Germaniei Angela Merkel cu preşedinţii Rusiei şi Turciei, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdoğan, pot fi o dovadă că şeful Guvernului german doreşte să iasă de sub influenţa Washingtonului, consideră expertul german Heino Wiese, membru al conducerii organizaţiei nonguvernamentale Forumul Ruso-German, consulul onorific al Rusiei la Hanovra.
„Dacă luăm în considerare faptul că Merkel se va întâlni cu Putin, iar după această întâlnire va avea o întrevedere şi cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, atunci putem să credem că Angela Merkel intenţionează, într-o anumită măsură, să scape din cleştii Guvernului american şi să găsească o cale de ieşire din criză (în relaţiile cu SUA)” – a declarat Wiese.
în acest sens, cancelarul german este sprijinit de o serie de parteneri europeni. Menţionăm că întâlnirea dintre Merkel şi Putin este planificată la 18 august, la Berlin, iar Heino Wiese se aşteaptă la un dialog intensiv între cei doi privind depăşirea crizelor diplomatice globale. (www.tass.ru – 16 august)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.