Azi incepe BIBLIO 2009

Azi incepe BIBLIO 2009

0 86

De astazi incepe cea de-a VII-a editie a Conferintei Internationale de Biblioteconomie si Stiinta Informarii BIBLIO 2009, conferinta care anul acesta are ca principala tema „Bibliotecile intr-o lume in schimbare”. Conferinta va dura pana vineri, 5 iunie, si le va oferi profesionistilor in stiinta informarii un cadru propice impartasirii ideilor, experientelor, cercetarilor acestora si promovarii de solutii inovatoare.
In cadrul intalnirii de la Brasov, bibliotecarii prezenti la conferinta vor sa creeze un cadru organizat pentru intalnirile anuale ale specialistilor in domeniu. La BIBLIO 2009 se va discuta in principal despre bibliotecile digitale, metode avansate in prelucrarea colectiilor, management si marketing de biblioteca, educatie si cercetare si istoria bibliotecilor.
Prof.dr.ing. Elena Helerea, director Biblioteca „Transilvania” Brasov a declarat in presa brasoveana:„Bibliotecile capata o noua identitate. Misiunea bibliotecii si a bibliotecarului se schimba radical si devenim promotorii schimbarii, prin orientarea serviciilor de biblioteca catre utilizator. Trebuie dezvoltate colectiile pe suport digital, asigurate serviciile online si accesul rapid si direct la resursele informationale, fara interventia bibliotecarului”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.