Azi este ultima zi in care angajatorii mai pot depune Registrul de...

Azi este ultima zi in care angajatorii mai pot depune Registrul de evidenta a salariatilor

0 54

Termenul pana la care angajatorii sunt obligati sa depuna Registrul general de evidenta a salariatilor expira astazi. Asadar incepand de maine angajatorii vor fi sanctionati daca nu au respectat legea, amenda maxima fiind de 50.000 de lei, informeaza, Inspectia Muncii (IM).
Fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca Registrul general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora, a precizat Inspectia Muncii.
Termenul initial a fost 31 octombrie dar executivul a decis sa prelungeasca acest termen, prin HG 1105/2011, pana la 15 decembrie 2011, avand in vedere ca doar 71 la suta dintre angajatori transmisesera pana la acea data informatii pentru inscrierea in Revisal (aplicatia prin care angajatorii infiinteaza si completeaza Registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic). .
„Facem apel catre toti angajatorii sa intre in legalitate. Avand in vedere caracterul preventiv al institutiei noastre, nu am vrea ca inspectorii nostri sa fie pusi in situatia de a aplica amenzi. Rugam toti angajatorii sa isi faca treaba, avand in vedere ca termenul limita a fost deja amanat”, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Nicolae Dantes Bratu.
Sanctiunea maxima, aplicata de inspectorii de munca, este in valoare de 10.000 de lei pentru fiecare persoana ce lucreaza si nu apare in Registrul general de evidentaa salariatilor, dar nu mai mult de 50.000 de lei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.