Azi continua audierile comisiei de ancheta la Mediu

Azi continua audierile comisiei de ancheta la Mediu

0 161

Comisia de ancheta a ministerului Mediului continua astazi audierile legate de activitatea ministrului Nemirschi.
Membrii Comisiei de ancheta a Camerei Deputatilor, care analizeazã atribuirea de catre ministerul Mediului a unui contract de publicitate in valoare de 500.000 de euro, reiau audierile, dupa ce ieri au fost chestionati ministrul Nicolae Nemirschi si secretarul general Virginia Serbanica.
Comisia de ancheta incepe audierile de la ora 10.00 cu directorul general pentru Managementul Instrumentelor Structurale din ministerul Mediului, Silviu Stoica, urmat de presedintele Comisiei de Licitatie, Iulia Baz si directorul de plati din cadrul Directiei pentru Managementul Instrumentelor Structurale, Doina Crina Iliescu.

De asemenea, au mai fost invitati la audierile de astazi consilierii juridici Ion Mitu si Cristina Ionela Mihailescu, precum si directorul general al UCVAP, aflat in subordinea ministerului de Finante, Cornelia Nagy, dar si Mircea Ursache din partea aceleiasi institutii.

Apoi, In perioada 10-27 iulie, membrii Comisiei vor analiza documentele primite si vor prezenta propunerile pentru raportul final, dupa care in perioada 27-31 iulie vor fi realuate lucrarile in plenul Comisiei.
Boala lunga, moarte sigura? Pentru cine, ministru sau comisie?
Sa ne amintim cam despre ce este vorba si cu aceasta comisie.
Membrii Comisiei, se intelege care, au sustinut ca acest contract a fost semnat fara licitatie. Reprezentantii ministerului spun insa ca afacerea este perfect legala si ca Statul roman nu ar avea decat de castigat de pe urma ei. De aceea, pe langa ministru, ieri a fost audiat si secretarul general al ministerului, urmand ca astazi sa fie chemati in fata Comisiei directorii care au semnat contractul de publicitate si membrii Departamentului de Achizitii.
Camera Deputatilor a aprobat, pe 24 iunie, infiintarea unei Comisii de ancheta care vizeaza contractul atribuit de Ministerul Mediului in campania de promovare a programului operational sectorial Mediu Lot 2 Difuzare/Publicare la data de 28 aprilie 2009, comisie propusa de PD-L si PNL.
Comisia urmeaza sa verifice legalitatea alegerii procesului de negociere cu o singurã firma, fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, organizat de ministerul condus de Nicolae Nemirschi, care insa a afirmat ca demersurile sale au fost perfect incadrate in cadrul legal, in acest caz orice intarziere ar fi dus la pierderea unor fonduri europene.
Aceasta Comisie pentru Mediu este formata din 15 membri, iar componenta propusa de grupurile parlamentare este urmatoarea:

– PD-L: Sulfina Barbu, Zanfir Iorgus, Marian Avram, Petru Calian si Gheorghe Ialomitianu

– PSD: Mircea Dusa, Ioan Munteanu, Angel Tîlvar, Ioan Calin si Neculai Ratoi

– PNL:George Dumitrica, Diana Tusa si Cornel Pieptea

UDMR il are in comisie pe Attila Korodi, iar celelalte minoritati pe Mircea Grosaru

Urmeaza sa va cumparati paine, daca aveti cu ce, caci circ, dupa cum vedeti, ne este oferit din belsug.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.