Azi a inceput Festivalul Puck la Cluj

Azi a inceput Festivalul Puck la Cluj

0 141

Incepand de azi, aproape 20 de companii teatrale din tara si strainatate vor sustine spectacole la Cluj, in a saptea editie a Festivalului International de Papusi si Marionete „Puck”. Evenimentul este organizat de Teatrul de Papusi „Puck” si va dura pana in data de 24 octombrie.
La festival sunt invitate 12 trupe romanesti, din Bucuresti, Bacau, Targu Mures, Craiova, Arad, Botosani sau Alba Iulia, cu spectacole din cele mai diverse. In program figureaza atat piese clasice, ca „Harap alb”, „Pinocchio” sau „Motanul incaltat”, cat si montari mai speciale, cum ar fi „Adio, secol XX” sau „Printul Argyelus si Frumoasa Ilona”.
O oferta bogata au si trupele straine participante la festival, din Ungaria, Belgia, Italia, Portugalia si Albania. In cadrul festivalului vor avea loc 29 de reprezentatii cu spectacole pentru copii si adulti si doua ateliere teatrale. Spectacolele se vor juca la Teatrul „Puck”, Teatrul National, Cercul Militar, Casa Tranzit si Casa de Cultura a Studentilor.
Festivalul „Puck” este una din cele mai prestigioase manifestari de gen din Romania, cu un succes notabil la publicul clujean. La editia de anul trecut au participat peste 6000 de spectatori. Editia 2008 a festivalului se deschide luni, la ora 12, la Casa de Cultura a Studentilor, cu spectacolul „Pinocchio” al Teatrului „Colibri” din Craiova.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.