Azi a inceput campania de vaccinare antigripala

Azi a inceput campania de vaccinare antigripala

0 210

Dupa ce toata vara, canicula a facut numeroase victime in randul populatiei, schimbarea brusca de temperatura a facut ca sute de romani sa devina victime ale virozelor. Cei mai expusi sunt copiii si batranii, dar si persoanele care lucreaza in locuri publice. Medicii se tem de faptul ca ar putea izbucni o epidemie in orice moment.


??????????? Incepand de astazi, a inceput programul national de vaccinare antigripala gratuita a populatiei. Ministerul Sanatatii a achizitionat 3,7 milioane de doze de vaccin. De gratuitate beneficiaza batranii, copiii si bolnavii cronici. Persoanele care nu beneficiaza de aceasta gratuitivitate isi pot cumpara vaccinul antigripal din farmacii. Singura problema a celor care cumpara vaccinul este faptul ca ei trebuie sa se asigure de valabilitatea vaccinului: acesta trebuie sa fie produs in acest an.


??????????? Prin vaccinare, in organism se introduc antigene virale care nu pot impiedica imbolnavirea, dar o pot preveni, prin stimularea producerii de anticorpi. Virusul continut in vaccin poate fi viu atenuat, inactivat sau poate contine doar fragmente ale acestuia. Vaccinarea imita infectia virala (fara a imbolnavi) pentru a inerva sistemul imunitar si pentru a-l ajuta in lupta cu infectia atunci cand virusul gripal invadeaza tractul respirator. Vaccinul aduce tractul respirator din stadiul naiv in stare imuna, protejand organismul, acesta manifestandu-se ca si cand ar fi experimentat boala.
??????????? Vaccinarea este cea mai eficienta metoda de profilaxie impotriva infectiei cu virusul gripal si a complicatiilor asociate gripei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.