Avocatul Poporului: Ridicarea mașinilor este ilegală!

Avocatul Poporului: Ridicarea mașinilor este ilegală!

0 579
Iata ca s-a gasit cineva care sa opreasca abuzurile facute cu buna stinta de la nivelul administratiei publice locale. Ridicarea masinilor, dincolo de erorile proprietarilor sau a soferilor, devenise o vanatoare profitabila pentru doar unor grupuri de interese aflate in directa cardasie cu cei care conduc temporar institutii publice. 
Practic administratia ar trebui mai intai sa asigure suficiente locuri de parcare si apoi sa treaca la sanctiuni.
 Asa cum Primaria Brasov, dincolo de implinirea unor promisiuni electorale, a reusit sa rezolve problema parcarilor in zona cartierilor de blocuri, asa ar trebui sa treaca la realizare, in urma unor studii, a unei oferte de concesiune pentru realizarea unor locuri de parcare in zonele centrale ale orasului.
In aceasta speta, cu destul de mare intarziere Avocatul Poporului s-a pronuntat.

Doar Guvernul poate stabili sancţiuni legate de circulaţia pe drumurile publice, şi nu Consiliile Locale, susţine  Avocatul Poporului, care a sesizat Instanţa Supremă cu privire la amenzile impuse de autorităţile locale conducătorilor auto.Dacă instanța supremă va da dreptate Avocatului Poporului, atunci nicio instanță din țară nu va mai avea voie să ridice mașinile parcate pe spațiul public.

Avocatul Poporului arată, în sesizarea depusă la Instanța Supremă, că domeniul rutier este reglementat prin Codul rutier, iar consiliile locale și primăriile nu au dreptul de a sancționa în acest domeniu. In plus Avocatul Poporului mai arată că toți românii care au dat bani grei pentru a-și recupera mașinile de la hingherii auto vor putea să-și ceară banii în instanța.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.