Avocatul Poporului la Brasov

Avocatul Poporului la Brasov

0 71

Biroul Teritorial al Avocatului Poporului functioneaza la Brasov din anul 2004, in Piata George Enescu nr.3, si este coordonat de doamna Oana Saramet.
Acestui Birou Teritorial Brasov i se pot adresa toti cetatenii care se socotesc nedreptatiti in relatiile cu autoritatile publice.
In acest sens, cele mai multe solicitari au venit din partea cetatenilor in legatura cu aplicarea Legii nr.10/2001 si a functionarii comisiilor de fond funciar, precum si a functionarii relatiilor Casa de Pensii – cetatean.
Reclamatiile se refera, in majoritate, la faptul ca institutiile nu respecta legea in ce priveste obligativitatea de a raspunde in termen de 30 de zile de la inregistrarea petitiilor. In asemenea cazuri, daca reclamatia se dovedeste a fi intemeiata, Biroul Avocatul Poporului preia problema, putandu-se ajunge, in anumite cazuri si prin biroul central din Capitala, pana la nivel de ministru.
Doamna Saramet arata ca s-au facut si se fac pasi in privinta largirii atributiilor Avocatului Poporului, mai ales prin adoptarea OUG 51/2008. In acest sens, dansa declara:
“Ii vom sprijini pe cei care nu au reusit sa obtina un avocat din oficiu in cauzele civile in care sunt parte, inclusiv pentru executarea silita a hotararilor judecatoresti sau a altor titluri executorii.”
Cei care cred ca au motive si doresc sa se adreseze acestui birou o pot face de luni pana joi intre orele 9,00 – 16,00, iar vinerea intre orele 9,00 – 12,00. Consilierii acestui for pot fi apelati la nr. 0268/47.11.00.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.