Avocatul Habsburgilor ne asigura ca Branul nu a fost vandut

Avocatul Habsburgilor ne asigura ca Branul nu a fost vandut

0 119

Isteria creata joi dimineata de stirea ca familia de Habsburg a retras oferta de vanzare a Castelui Bran a dus, pe parcursul zilei la mai multe interpretari. Una dintre ele a fost lansata chiar de presedintele CJ, Aristotel Cancescu, care spunea ca obiectivul a fost vandut unei firme straine.


Ulterior, avocatul Corin Trandafir, reprezentantul intereselor familiei de Habsburg in Romania, a anuntat ca informatiile sunt complet gresite si nu s-a finalizat nicio tranzactie de vanzare a Castelului Bran. Avocatul a precizat doar ca a fost retrasa oferta de 60 de milioane de euro facuta Consiliului Judetean Brasov. „Nu a avut loc nicio tranzactie in privinta Castelului Bran. Evident ca nu s-a vandut inca, trebuie sa trecem prin procedurile de preemptiune cu statul roman. Intr-adevar, am anuntat Consiliul Judetean Brasov ca oferta noastra nu mai este valabila”, a declarat Trandafir.


El a mentionat ca oferta de vanzare a Castelului facuta Consiliului Judetean a fost retrasa, intrucat „proprietarii au constatat ca oferta facuta a fost gresit interpretata”. „Reactiile au fost dintre cele mai diverse si s-a considerat ca este mai bine sa se retraga aceasta oferta facuta Consiliului Judetean Brasov”, a spus Trandafir. Totodata, avocatul sustine ca a primit „din strainatate” mai multe oferte de cumparare a Castelului Bran. „Am primit mai multe oferte pe care le analizam in prezent, decizia finala urmand sa fie luata in functie de interesele potentialilor cumparatori vizavi de viitorul castelului. Avem oferte mult mai mari de 60 de milioane de euro”, a explicat Corin Trandafir, precizand totusi ca acestea nu depasesc suma de 100 de milioane de euro.


Trandafir a mai spus ca, dupa ce se va ajunge la o intelegere cu privire la suma de vanzare cu unul dintre potentialii cumparatori, se va face o oferta „egala” Ministerului Culturii si Cultelor, pentru a se respecta legea in ceea ce priveste exercitarea dreptului de preemptiune.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.