Avocati si notari, in locul magistratilor din BEJ-uri

Avocati si notari, in locul magistratilor din BEJ-uri

0 149

Locul judecatorilor in birourile electorale judetene ar putea fi luate de avocati si notari. Desi magistratii au decis sa-si reia activitatea, au declarat ca nu vor sa ia parte la procesul electoral. Pana cand se lamuresc lucrurile, neconstituirea birourilor electorale este deja o prima incalcare a legii electorale, care prevede infiintarea birourilor cu 60 de zile inainte de alegeri.
Potrivit legislatiei electorale, Biroul Electoral Central trebuie constituit cu 60 de zile inainte de data alegerilor. Primul tur de scrutin a fost fixat pentru 22 noiembrie, astfel ca termenul de doua luni a fost deja incalcat pentru ca magistratii, desi au renuntat pentru o perioada la protest, nu vor sa ia parte la procesul electoral. Singurii care ar putea tine locul magistratilor devin avocatii si judecatorii. Pana in prezent nu s-a luat nici o hotarare oficiala in acest sens, insa sefii barourilor de avocati si de notari spun nu ar fi o tragedie daca la aceste alegeri magistratii nu ar participa, pentru ca au mai fost inlocuiti de avocati si notari iar totul a decurs normal.
Daca lipsa magistratilor si-ar mai gasi o rezolvare, diriguitorii ar trebui sa-si ia masuri ca sa impiedice o eventuala contestatie la Curtea Constitutionala pe teme neconstituirii la timp a birourilor electorale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.