Avocat, antreprenor si, se pare, smenar

Avocat, antreprenor si, se pare, smenar

0 174

Circa 100 de familii brasovene se simt pacalite de avocatul Constantin Bejliu in ce priveste contractarea si executarea unor locuinte in cartierul Bartolomeu, locuinte pentru care solicitantii au platit deja mii si mii de euro.
Locuintele trebuiau sa fiegata inca de la sfarsitul anului trecut, insa in locul acestora nu sunt decat niste gropi, iar reprezentantul firmei de constructii este de negasit.

Potrivit datelor detinute de Protectia Consumatorilor, unde cele circa 100 de familii su depus plangeri, rezulta ca ele au incheiat contracte pentru achizitionarea unor locuinte cu o firma al carei reprezentant este avocatul Constantin Bejliu. Constructiile urmau sa fie ridicate pe strada Barsei, din cartierul Stupini, si sa fie finalizate la sfarsitul anului 2008, insa si acum, cand viitorii locatari se duc sa vada cat mai au de asteptat, gasesc aceleasi gropi sapate pentru temelii si nimic altceva.
Disperati, oamenii, care au achitat un avans acum mai bine de un an si jumatate, au depus plangeri, care vor ajunge in cel mai scurt timp si la Politia Economica.

La sediul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Brasov au fost depuse ieri circa 20 de reclamatii in aceasta cauza. „Am primit o sesizare din partea unei persoane care a achitat pentru o locuinta, insa nu a mai intrat in posesia ei. Am cercetat reclamatia, am acordat operatorului economic o amenda de 20.000 de lei si am dispus ca in termen de 15 zile sa restituie banii persoanei respective. Insa nu s-a intamplat nimic. Drept pentru care acum au venit mai multi pagubiti pentru a depune reclamatii. Vom cerceta si vom incerca sa-i ajutam pe reclamanti”, a declarat Marius Dunca, directorul CJPC.
„Am dat 17.500 de euro pentru o garsoniera in Stupini. Ni s-a promis ca pana la sfarsitul lui 2008 vom avea locuinta, insa a trecut atata timp si nici fundatia nu s-a turnat. Am luat legatura cu Constantin Bejliu si nu ne-am ales decat cu amanari. Mai nou, ne-a spus ca nu a primit aprobarile necesare pentru a demara constructia. Este inadmisibil”, a relatat Sorin Negru, unul dintre pagubiti, nervos la culme.
Reprezentantii CJPC sustin ca acelasi avocat ar mai fi intermediat vanzarea unor apartamente in cartierul Noua. In acest caz, oamenii si-au primit locuintele, s-au instalat in ele de cativa ani, insa nu au actele de proprietate si nici intabularile. In aceasta situatie sunt aproximativ 120 de familii.
Din care se vede ca avocatii nu se afla, ca mentalitate, departe de clientii lor, hotii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.