Aveti credite in EURO? E nasol…

Aveti credite in EURO? E nasol…

0 481

Moneda naţională s-a depreciat ieri până la 4,5021 lei pentru un euro, în creştere cu 1,02 bani (+0,23%) fata de cotaţia de marţi, 4,4919 lei/euro. Vestea este îngrijorătoare având în vedere că analiştii economici apreciază că leul se va deprecia în raport cu euro şi în săptămânile următoare… Casele de schimb vindeau ieri un euro cu minimum 4,54 lei, dar au fost şi bănci care au cerut pentru un euro 4,5900-4,6 lei, spre disperarea celor care au credite în moneda europeană. Mai grav este că deprecierea nu se va opri aici. “Cum aversiunea faţă de risc la nivel global se menţine alături de temerile interne, leul ar trebui să se deprecieze, în continuare, posibil mergând spre 5,53 euro în săpătămânile următoare”, notează analiştii ING Bank. Semnele de depreciere au început de miercuri, 4 mai, când a apărut un interes crescut de cumpărare pentru euro/ron, care a închis aproape de 4,50, spun analiştii citaţi.
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, un abil manipulator, nu a exclus Mugur Isarescu MOca mişcările leului dincolo de 4,50 în faţa euro să fie unul din efectele Legii dării în plată, dar a ţinut să precizeze că „analiştii care leagă evoluţia cursului de darea în plată ştiu mai multe decât ştim noi aici la BNR”.
În acelaşi timp, moneda naţională a pierdut teren şi în faţa dolarului american, până la un curs de 3,9366 lei pentru un dolar, în urcare cu 2,65 bani (+0,68%) în comparaţie cu anunţul din şedinţa anterioară, respectiv 3,9101 lei.
Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis în ședința de joi să mențină în continuare rata dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an, precum și ratele rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele în lei la 8%, respectiv pentru cele în valută la 12%, măsura fiind anticipată de analiști.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.