Moţiunea de cenzură a trecut : Guvernul Orban a căzut

Moţiunea de cenzură a trecut : Guvernul Orban a căzut

0 64

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR a trecut de votul Parlamentului cu sprijinul lui Victor Ponta. Moţiunea de cenzură a trecut cu 261 de voturi, cu aproape 30 de voturi peste numărul necesar. Preşedintele Klaus Iohannis îl va desemna tot pe Ludovic Orban premier, de două ori, astfel încât să forţeze alegeri anticipate, susţin surse politice. Primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin, deci PSD şi-a atins principalul obiectiv.

Ludovic Orban: ,,Un Parlament dominat de forţe retrograde, cu parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democraţia şi interese fundamentale ale României, a decis azi căderea Guvernului pe care îl conduc. Guvernul cade în picioare. Suntem mândri că am reaşezat România în rândul naţiunilor europene pe picior de egalitate, că am refăcut credibilitatea României. Suntem mândri că am refăcut mândria mediului de afaceri.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că adoptarea moţiunii de cenzură este ‘un pas foarte mare pentru democraţia României’, mai ales pentru sănătatea românilor.

„Guvernul Orban a căzut. Părerea mea este că e un pas foarte mare pentru democraţia României, mai ales pentru sănătatea românilor. A fost o mobilizare cum nu s-a mai întâmplat până acum. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva, să treacă o moţiune cu un asemenea scor. Mă bucur, înseamnă că s-au trezit foarte mulţi colegi. Nu am reuşit eu să îi mobilizez atât de mult cât a reuşit domnul Orban”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, după votarea moţiunii de cenzură.

El a adăugat că în acest moment este o criză politică provocată de Ludovic Orban şi de PNL.

,,Aşteptăm să fim chemaţi la Cotroceni de preşedinte. O să am o discuţie cu Victor Ponta cu privire la o propunere de premier, să avem o propunere comună. Nu noi avem problema de a crea o majoritate, nu noi am creat această criză. Astăzi am avut o singură discuţie cu domnul Ponta şi am căzut de acord să mergem cu o propunere comună în ce priveşte prim-ministrul. Oricum, noi nu vom vota niciun nou guvern Orban”, a afirmat Ciolacu. D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.