Avertizare meteo: vreme rece și ninsori; o parte din județul Brașov, sub...

Avertizare meteo: vreme rece și ninsori; o parte din județul Brașov, sub cod galben

0 30

ANM a trimis în teritoriu o avertizare meteo, incluzând cod galben de răcire accentuată, vânt și precipitații sub formă de ninsoare. Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 15:00 – 21 noiembrie, ora 14:00.
În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp.

La munte treptat vor predomina ninsorile. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.
Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.
La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.
Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20 /21noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.