AVERTIZARE METEO: Ceata groasa la Brasov

AVERTIZARE METEO: Ceata groasa la Brasov

0 48

Vremea calda din intreaga tara, un adevarat timp primavaratic care ne-a luat prin surprindere la inceput de decembrie a dus la aparitia unor fenomene meteorologice in zona orasului nostru si, local, in toata tara.
Vremea a fost frumoasa, ziua, dar rece, noaptea, izolat chiar geroasa.
In consecinta, ceata groasa a acoperit Romania. A fost cod galben in mai multe zone din tara. Pacla a acoperit in zori, Muntenia, Oltenia, Dobrogea si zonele joase din Moldova si Transilvania.
Astfel, atat in judetul Brasov, cat si in judetul vecin, Covasna, a fost emis cod galben de ceata. Avertizarea este valabila azi, conform unei avertizari de tip nowcasting, publicata pe site-ul Agentiei Nationale de Meteorologie.
Institutia Prefectului a primit, in aceasta dimineata, de la Centrul Meteorologic Transilvania Nord o avertizare de fenomene meteorologice periculoase, respectiv cod galben de ceata in partea de centru. Ceata va fi asociata cu depunere de chiciura.
Ceata determina vizitibilitate scazuta, izolat aceasta scazand chiar si sub 50 de metri.
Comitetul Judetean de iarna recomanda conducatorilor de autovehicule sa circule preventiv in zonele cu vizibilitate redusa si sa foloseasca luminile de intalnire pe fata si a pozitiei pe spate si de ceata.
Se solicita soferilor sa adapteze viteza autovehiculelor in campul de vizibilitate redusa si sa pastreze o distanta de siguranta fata de autovehiculul precedent. Se impune ca soferii sa renunte, in zonele cu ceata, la efectuarea depasirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. In caz de stationare a autovehiculelor pe marginea soselei sau in apropierea benzii de rulare este bine sa semnalizati prezenta acestora prin aprinderea luminilor de pozitie si a celor de avarie.
Pe sectoarele de drumuri nationale din judet carosabilul este curat si uscat.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.