Avertizare de vant, viscol, ninsori şi ploi în întreaga ţară pana vineri...

Avertizare de vant, viscol, ninsori şi ploi în întreaga ţară pana vineri seara

0 325
AdministraÅ£ia NaÅ£ională de Meteorologie a emis, miercuri, două atenÅ£ionări Cod Galben de ninsori, viscol ÅŸi precipitaÅ£ii abundente, valabile mai întâi, începând de joi în 23 de judeÅ£e, ÅŸi, ulterior, de vineri, în întreaga Å£ară.
Potrivit sursei citate, în intervalul 14 martie, ora 12.00 – 15 martie, ora 10.00, în vestul, centrul ÅŸi nordul ţării vor fi precipitaÅ£ii sub formă de ploaie. În noaptea de joi spre vineri, acestea se vor transforma în lapoviţă ÅŸi ninsoare. La munte va ninge, iar cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp ÅŸi, izolat, îndeosebi în zona montană, 50 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55-70 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 80-90 km/h. În intervalul menÅ£ionat, ninsoarea va fi viscolită.
 
Vineri,
Incepând din 15 martie, între orele 10.00- 20.00, va fi Cod Galben de vânt puternic, precipitaÅ£ii abundente, chiar ÅŸi sub formă de ninsori la nivelul întregii ţări. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55-70 km/h, iar la munte va continua să sufle tare, cu peste 90 km/h.
În Banat, CriÅŸana, MaramureÅŸ, local în Transilvania ÅŸi în nordul Moldovei, precum ÅŸi la munte, va mai ninge slab, dar viscolit.
Meteorologii atrag atenÅ£ia că vremea va intra într-un proces de răcire, care se va resimÅ£i la început în regiunile intra-carpatice, iar în zilele de sâmbătă ÅŸi duminică în întreaga tară. Fenomenele meteorologice încadrate la Cod Galben cuprind: averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, care temporar pot deveni periculoase pentru zonele vizate.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.