Avertizare de la meteorologi: Până vineri noapte vor fi în continuare ploi...

Avertizare de la meteorologi: Până vineri noapte vor fi în continuare ploi torențiale și vijelii în cea mai mare parte a țării

0 93

Meteorologii au anunțat miercuri că ploile torențiale și vijeliile se vor menține în cea mai mare parte a țării până vineri seară, la ora 23.00. De asemenea, a fost emisă o avertizare cod galben pentru 25 de județe, unde se vor acumula cantități de apă însemnate.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie până vineri la ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade cu ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În interval scurt de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 de litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse 35-40 de litri pe metru pătrat.

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după amiezelor.
De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben care va fi în vigoare miercuri, până la ora 23.00, în Banat, Crişana, vestul şi sud vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul şi nordul Moldovei, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zonele de munte. Sunt vizate 25 de județe.

Vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 35 – 50 de litri pe metru pătrat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.