Avertisment meteo : săptămâna viitoare, vremea se va răci accentuat!

Avertisment meteo : săptămâna viitoare, vremea se va răci accentuat!

0 160

Vremea se răceşte începând de duminică, 23 septembrie, un val polar urmând să ducă la scăderea temperaturilor chiar şi până la 13-15 grade, în zonele de nord. De marți și miercuri, răcirea se va simţi şi în celelalte regiuni ale ţării. La munte, la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi și lapoviță sau ninsoare.
„Vorbim de o răcire, sâmbătă, în zonele nord-vestice, în Maramureş şi Crişana, răcire care va continua duminică şi în sudul, centrul şi estul ţării, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în Transilvania. Sâmbătă, în zona de sud temperaturile vor fi mai ridicate, şi vor atinge 30-31 de grade, iar de duminică se va răci şi în aceste regiuni, şi vor ajunge undeva la 23-24 de grade, sau 27-28 de grade în Oltenia. Cumva, per total-ţară, temperaturile vor fi duminică normale pentru această perioadă, însă, de duminică noapte, un front polar va pătrunde prin nord-vestul ţării, astfel că de duminică spre luni, în Maramureş, în Crişana, Transilvania, Banat şi în nordul Moldovei vom avea vânt intens, de 60-70 de km pe oră şi vom avea şi ploi. Luni, va continua răcirea în vest, în nord şi în centru, însă pe sud şi sud-est avem o uşoară pulsaţie caldă, astfel că aici temperaturile vor fi mai ridicate, iar în Bucureşti vom avea 27-28 de grade”, explică metorologul ANM.
Luni, temperaturile vor fi foarte diferite de la nord la sud.
„Ceea ce ar fi reprezentativ pentru ziua de luni ar fi că vom avea o diferenţă mare de la nord la sud. Astfel, dacă în regiunile nordice vorbim de temperaturi maxime de 13-15 grade, pentru partea de sud vorbim de 28-29 de grade, adică în nord vom avea toamnă, iar în sud vară, sub rezerva că această prognoză se poate schimba. De miercuri, masa rece se va simţi mai mult şi în partea de sud a ţării”, a mai precizat Alina Şerban.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.