Averea lui Dan Ioan Popescu este …mai curata

Averea lui Dan Ioan Popescu este …mai curata

0 183


Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca dosarul in care se verifica legalitatea dobandirii unui milion de euro din averea fostului ministru al Industriilor Dan Ioan Popescu sa fie inchis, magistratii ridicand si sechestrul asigurator asupra bunurilor ex-ministrului. Este vorba despre ?opt terenuri din Azuga si un apartament din Capitala, care au fost puse sub sechestru la deschiderea dosarului.


Fostul ministru a sustinut ca banii de care este acuzat ca i-ar fi castigat ilicit provin milionul de euro obtinut prin vanzarea actiunilor firmei Ital Agency, in 2001, catre patronii societatii Luxten Lighting. Din banii in cauza, Dan Ioan Popescu sustine ca si-a cumparat imobilul si terenurile puse sub sechestru.


Desi comisia speciala a sustinut ca transferul actiunilor este fictiv, catre persoane apropiate lui DIP si ca de fapt acesta n-a incasat niciun ban din tranzactie, acest lucru nu a putut fi demonstrat.


La dosar a fost prezentat de catre acuzat un contract autentic si valabil, iar vinovatia sa nu a putut fi dovedita, dosarul fiind inchis.


?


BIANCA Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.