Aventura cu picior rupt in Bucegi

Aventura cu picior rupt in Bucegi

0 161

Asta a fost nota de plata pentru distracþia de pe munte a unui tanar de 20 de ani, distractie care s-a terminat pe patul de spital. Tanarul a ajuns la Ortopedie cu piciorul rupt dupa ce a alunecat pe pietre in Bucegi, la peste 2 mii de metri altitudine.
Salvatorii si jandarmii montani au ajuns la timp pentru a-l salva pe accidentat. Tanarul de 20 de ani a plecat la drum cu cativa prieteni. Omul s-a abatut insa de la drum, a alunecat si a cazut pe pietre, probabil incercand sa faca pe capra neagra.
„S-a avantat inafara traseului si din cauza neatentiei a alunecat si a cazut pe pietre. Am vazut ca era grav ranit, avea o rana deschisa la picior”, a declarat un prieten al victimei.
Cateva echipe de salvamontisti si jandarmi montani din Bran au intervenit la timp.
„A fost destul de greu sa il coboram pe turist. Mai mult decat atat, acesta nu era echipat corespunzator, avand in vedere traseul pe care mergea. Era încaltat cu adidasi”, a declarat Vlad Voicu, salvamontist din Bran.
Salvamontistii ii sfatuiesc – oare a cata oara? – pe cei care vor sa urce pe munte sa nu plece fara echipament corespunzator si sa urmareasca traseele marcate.
Pana in cele din urma ti-e mile de asemenea prapaditi care nu vor sa inteleaga sa respecte legile muntelui, altfel eu i-as lasa acolo unde nu au inteles ca nu este voie oricum.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.