Avem o criză a datoriilor! Urmează, soluția cea mai proastă… AUSTERITATE! Practic...

Avem o criză a datoriilor! Urmează, soluția cea mai proastă… AUSTERITATE! Practic ne-au împins, înapoi, în anii 1980!

3 63

Dupa cursa fără discenământ a datoriile din ultimii doi ani, patronată de Coaliția PNL&USR&UDMR, suprapusă peste Criza pandemica covid impinge Romănia intr-o situația disperată. Se pare că și noua generație va retrăi parioada cumplită din ultimele decenii ale Sec. XX.

Ne-am întors în anii 1980. Avem o criză a datoriilor. Ea va domina economia românească în viitorul deceniu. Ce soluții avem? Una singură, austeritatea. Care a și început, de fapt. Știm ce va fi, din punct de vedere social. Problema este dacă mai avem capacitatea de a plăti datoriile, ca în anii 1980. Dez-industrializarea ne va distruge. Am împrumutat, dar n-am făcut nimic cu banii. Am lăsat piața să ne ”reformeze” economia.

Reducerea consumului, folosită de Ceaușescu-asta însemnând și reducerea investițiilor în aparatul productiv-nu va da cine știe ce rezultate.
Una peste alta, acum doar exodul forței de muncă va rezolva ceva, pentru că va reduce presiunea pe sistemele de pensii și de sănătate, fără să însemne că avem altceva decât o soluție provizorie.
Ce vom face?
Habar nu am!
Dar binele se amână pentru o dată care va fi comunicată ulterior…

Autor: Constantin Gheorghe

COMENTARII

  1. Multi dusmani are tara. Multi din afara, suficient de multi din interiori. Tradatori! O clasa politica distrusa de structurile Securitatii. Alte decenii pierdute de popor. De fapt suntem in permanenta impinsi cu brutalitate imediat cum avansam un pic. Se intampla asta de doua veacuri. Se poate intampla acest lucru si pentru ca sunt activi oameni ca acest Gelu Lache. Posibil un alogen. Un manipulator scolit care, afiliat intr-o structură, are ordin sa faca praf orice nu este „politic corect”!

    • Magraoane, adevărul intră la propagandă, f.m.m. de asistat!? Ce haită ești tu: „specială” sau bugetară?
      Te înjur, balaoacheșe, dacă faci tarantele. ZI TU CE S-A FĂCUT CU BANII, ATUNCI!? ZI!!!!

  2. Constantin Gheorghe ăsta-i cam dobitoc: cum nu știm ce s-a făcut cu banii? S-au furat și s-au dat de pomană, deci tot un furt, bugetarilor și specialilor!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.