Avem, in sfarsit, operator regional!

Avem, in sfarsit, operator regional!

0 49

Dupa un an si jumatate de certuri, Compania Apa s-a transformat in operator regional. Consiliul Judetean Brasov, Consiliul Local Brasov si consiliile locale ale altor 13 localitati din judet au cazut de acord asupra procentelor pe care urmeaza sa le detina in cadrul si societatii rezultate, semnand, in cursul zilei de marti, actul constitutiv. Anuntul a fost facut de vicepresedintele CJ Attila Kovacs, care a declarat ca partile implicate au primit de la Ministerul Mediului un ultimatum, prin care li se punea in vedere ca operatorul regional trebuie infiintat pana cel tarziu 24 iulie, in caz contrar urmand a se pierde grantul pentru reabilitarea infrastructurii de apa din judet. Este vorba de 111 milioane de euro de la care ne-am fi luat adio daca mai marii judetului si municipiului nu ar fi ajuns la un compromis.
Viitoarea societate comerciala rezultata prin asocierea administratiilor judeteana si locale la Compania Apa va avea 17 actionari, respectiv judetul Brasov si localitatile Brasov, Codlea, Sacele, Rupea, Ghimbav, Apata, Feldioara, Halchiu, Holbav, Hoghiz, Moieciu, Prejmer, Sanpetru, Ungra si Bod”.
Participarile Judetului si Municipiului Brasov la capitalul social al noii societati vor fi egale, cate 42% fiecare, restul de 16% fiind impartit intre celelalte localitati participante.
Problema participarii municipiului la capitalul social si cu o suma de bani, solicitare venita din partea CJ Brasov, a fost depasita prin mentinerea, pentru moment, a capitalului social la nivelul capitalului social al Companiei Apa. Ulterior, va fi negociat si aportul in numerar al municipalitatii.
Noii actionari vor delega drepturile de administrare a infrastructurii de apa catre Compania Apa, aceasta devenind astfel operator regional. Din momentul in care Compania va avea drept de administrare fondurile vor fi deblocate si se va putea incepe actiunea de reabilitare asteptata de toata lumea.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.