Avem CJ/Avem valoare/Avem permise de parcare

Avem CJ/Avem valoare/Avem permise de parcare

0 63

Desi asteptata cu oarece temeri, dupa sceneta penelista de la constituirea Consiliului Local, prima sedinta de Consiliu Judetean a decurs cu mai putin incidente decat surata ei mai mica de la oras. Care, la finele saptamanii trecute, a inregistrat numarul oferit de liberalii care s-au inghesuit pe cele cinci locuri la care le dadea dreptul algoritmul decis in urma celor doua tururi de scrutin. Victima imbulzelii a fost Vasile Bran, ramas pe dinafara CL din pricina demisiei pe care colegul de partid Gabriel Andronache nu si-a mai inaintat-o ca sa-i faca loc pe fotolii. Un caz hilar de impotenta de partid, cand liberalilor le-a murit Vasilica la intrare.
Tocmai precedentul de la CL anunta o revansa la CJ, unde coalitia PNL-PSD-UDMR controleaza majoritatea celor 34 de consilieri, la care adauga si votul presedintelui liberal reales Aristotel Cancescu. Tarasenia n-a avut parte de fundalul sonor si vanzoleala de saptamana trecuta, dar a inclus totusi o secventa semi-comica, perfomata de amorul artei politice.
In virtutea protocolului semnat de PNL, PSD si UDMR imediat dupa scrutinul de la inceputul lunii, cei doi vicepresedinti ai CJ urmau sa provina de la ultimele doua partide. Validarea lui Otilian Neagoe si Attila Kovacs nu a surprins pe nimeni, asa cum nu a mirat prea mult nici gaselnita PD-L de a propune spre validare si un membru din tabara sa, intr-o tentativa anemica de a pastra niste aparente democratice unui vot aranjat dinainte. Asa ca alaturi de cei doi a aparut si Mihai Vestea, fostul primar al Predealului. Care nu a intrunit, asa cum era de asteptat, decat optiunile colegilor de partid, 13 la numar.
Daca tot si-au deschis apetitul pentru simulacre cu ocazia validarii vicilor, membrii Consiliului Judetean proaspat constituit au continuat prefacatoria cu ocazia primei sedinte de plen. Mimand interesul pentru treburile stringente ale judetului, a carui soarta o au de gestionat timp de patru ani, alesii judeteni au ridicat in unanimitate mainile pentru a rezolva o problema de maxima urgenta.
Si-au votat prelungirea permiselor de parcare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.