AVATAR, incasari de 1 miliard de dolari

AVATAR, incasari de 1 miliard de dolari

0 67

Povestea science-fiction dusa la proportii epice in filmul ‘Avatar’ de regizorul James Cameron continua sa domine boxoffice-ul nord-american, reusind sa se mentina in continuare pe primul loc cu incasari de 68,3 milioane de dolari, fiind in acelasi timp si cel de-al cincilea film din istorie care a reusit sa depaseasca borna de 1 miliard de dolari din incasari totale, atat pe continentul nord-american cat si in restul lumii, informeaza luni Associated Press.
Pe primul loc in boxoffice pentru ce-a de-a treia saptamana consecutiv, filmul studiourilor 20th Century Fox a reusit sa obtina 352,1 milioane de dolari din incasari in SUA si Canada dupa doar 17 zile de la lansare. La aceasta suma se adauga incasarile internationale de 670 milioane de dolari.
‘Avatar’ este primul film realizat de James Cameron din 1997, dupa ‘Titanic’, blockbuster ce a obtinut incasari totale de 1,8 miliarde de dolari.
‘Avatar’ a intrat astfel pe lista scurta a filmelor ce au obtinut incasari de peste 1 miliard de dolari, alaturi de ‘Titanic’, ‘The Lord of the Rings: The Return of the King’ (1,13 miliarde), ‘Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest’ (1,06 miliarde) si ‘The Dark Knight’ (1 miliard de dolari), conform site-ului Hollywood.com.
Pe locul doi in topul incasarilor de saptamana trecuta este filmul ‘Sherlock Holmes’ cu 38,4 milioane de dolari. Productia studiourilor Warner Bros., cu Robert Downey Jr. si Jude Law in rolurile principale, a obtinut incasari de 140,7 milioane de dolari in SUA si Canada dupa 10 zile de la lansare.
Pe locul trei s-a plasat productia studiourilor 20th Century Fox, ‘Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel’, cu incasari de 36,6 milioane. In cele 10 zile de la lansare acest film a obtinut incasari de 157,3 milioane de dolari in SUA si Canada.
Filmele ‘It’s Complicated’ si ‘The Blind Side’ completeaza top 5 al boxoffice-ului nord-american de la sfarsitul saptamanii trecute, cu incasari de 18,7 milioane si respectiv 12,7 milioane de dolari.

Sirsa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.