Avangarda in Mansarda la Casa Baiulescu, 27 martie

Avangarda in Mansarda la Casa Baiulescu, 27 martie

0 98

Programul AvaNgarda In maNsArDa este reluat in Casa Baiulescu si va propune o noua intalnire cu creatori din spatiul artistic international, personalitati care sunt considerate inovatoare in domeniul artistic – fie el literatura, muzica, arte vizuale, performance sau o interferenta a tuturor acestor genuri.
Invitatii vor face o prezentare a fenomenului artistic in care se situeaza, vor prezenta fragmente din creatiile lor artistice si vor dialoga cu publicul prezent la intalnire, pe tema „avangardismului contemporan”.
Astazi, 27 martie, incepand cu orele 18,00, va puteti intalni cu: PETER WAUGH (Marea Britanie) poet si traducator si HANANE AAD (Liban), poeta si jurnalista.
Stabilit in Viena din anii ’80, Peter Waugh este co-fondator al „Labyrinth” – Asociatia Poetilor de Limba Engleza din Viena, infiintata in 1993, si co-editor al Jurnalului Vienez de Poezie in Limba Engleza „subdream”. A studiat poezie cu nume importante ale scenei culturale internationale precum: Allen Ginsberg, Anne Waldman, Jackson Mac Low, Ed Sanders, Henri Chopin. Poezia sa este publicata in antologii si reviste din Anglia, SUA, Austria, Slovacia, Macedonia si Croatia. Este profesor in cadrul unor workshop-uri de „sound-poetry” si moderator al serii de Open Mic organizate lunar in Kafe Kafka, Viena. A luat parte la festivaluri de poezie din Austria, Marea Britanie, Israel, Romania, India etc.
HANANE AAD a obtinut licenta in jurnalism dupa studii efectuate la facultatea din Beirut si la Paris. A lucrat intre 1995 si 2005 in calitate de jurnalist si critic literar la ziarul An-Naha, realizand interviuri de mare interes cu Andre Makine, Andree Chedid, Tahar Ben Jelloun, Eric-Emmanuel Schmitt, Michel Deguy, Paule Constant, Richard Millet. A publicat trei volume de poezie si a obtinut Premiul Ministerului Libanez al Culturii (2000) si Premiul de Excelenta in Jurnalism al Uniunii Internationale a Presei Catolice (2001). Moderator si traducator: poetul Peter Sragher

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.