Avalanse in Bucegi si Fagaras

Avalanse in Bucegi si Fagaras

0 56

Si uitati ca in muti iarna nu s-a terminat, ci isi mai trage trena alba peste inaltimi.
Dar, pentru ca primavara isi intra tot mai mult in drepturi, aceasta trena a ernii s-a cam inmuiat si se ferfeniteste sub forma de avalanse.
Astfel, dupa cum anunta Dispeceratul National Salvamont si Administratia Nationala de Meteorologie, in masivele Fagaras si Bucegi, la peste 1.800 m., exista pericolul de avalanse areciat la gradul trei, pe o scara de la unu la cinci, asta si datorita topirii masive a zapezii si a celei cazute in ultimele zile.
De aceea traseele montane inchise pe timp de iarna raman in continuare sub acest statut, iar turistii sunt sfatuiti sa nu se avante spre inaltimi, chiar daca sunt mari amatori de schi.
Si pe Postavaru, un fel de coada a Bucegilor, se mai pot produce avalanse, dar acestea sunt doar de gradul doi si la o altitudine de sub 800 m., aceasta inaltime fiind valabila, la acelasi grad de pericol, si in ceilalti munti.
Asa ca,”putintica rabdare,stimabililor”, ca trec alegerile, trece zapada, si ne vom catara noi pe munti, goniti de alesi, daca vom fi fraieri sa punem stampila tot pe nenorocitii de pana acuma.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.