Avacatura lasata testament la copii

Avacatura lasata testament la copii

0 82

Decanul Baroului Brasov, Aurel Moldovan, a propus, sambata, in cadrul Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), ca fiii avocatilor sa fie acceptati in avocatura intrucat provin din familie, precizand ca ei „pot deveni buni avocati sub indrumarea propriei familii”.
„In calitate de decan, consider ca asa cum exista o protectie subiectiva a altor bresle de liber profesionisti, cum ar fi lichidatori, executori, medici, evaluatori, fara a uita si intreaga paleta a notarilor si magistratilor, consider ca si avocatii trebuie sa fie protejati in accesul in avocatura a copiilor de avocati”, a consemnat Aurel Moldovan intr-un punct de vedere exprimat sambata, la intrunirea Consiliului UNBR din Bucuresti.
Decanul brasovean a aratat ca, avandu-se in vedere „multitudinea de nemultumiri cu privire la examenul de admitere, exclusiv ca avocat stagiar, cat si ecourile aceluiasi examen si contestatiile facute, s-a hotarat sa se organizeze o noua stagiune de examen de admitere in avocatura”.
Desi invoca criteriile de integritate in organizarea examenului grila, decanul arata ca „multi copii ai avocatilor, care au zeci de ani o legatura profesionala si de suflet, pot fi respinsi in primul rand din cauza modului de organizare a examenului”.
„Vazand si faptul ca tocmai in aceasta «strictete» se pot comite erori sau lipsuri din diferite cauze, va aduc in atentie aceasta problema. Altfel spus, in calitate de decan, consider ca asa cum exista o protectie subiectiva a altor bresle de liber profesionisti cum ar fi lichidatori, executori, medici, evaluatori, fara a uita si intreaga paleta a notarilor si magistratilor, consider ca si avocatii trebuie sa fie protejati in accesul in avocatura a copiilor de avocati”, a subliniat sursa citata.
Astfel, avocatul Moldovan a rugat sa fi supus atentiei „acest punct de vedere, intrucat chiar si avocatii care la o apreciere extrema pot deveni buni avocati sub indrumarea propriei familii profesionale a parintilor”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.