Autostrazile si promisiunile puterii

Autostrazile si promisiunile puterii

0 92

Peste 2.000 de kilometri de drumuri expres si autostrazi vor fi realizati in Romania in urmatorii opt ani, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, intr-un seminar de profil.
”E timpul sa tratam cu profesionalism, nu electoral, modernizarea si reabilitarea infrastructurii de transport din Romania. Consider ca pe scurtul meu mandat, de un si jumatate, au fost efectuate cele mai multe lucrari de infrastructura, in valoare de peste 500 milioane euro”, a precizat Orban.
Acesta considera ca obiectivele in sectorul rutier sunt legate in primul rand de Autostrada Europa cuprinsa in coridorul 4 Paneuropean, unde sunt deja asigurate finantarile pe aproape toate tronsoanele, cererile de finantare fiind depuse la Autoritatea de Management. Seful de la Transporturi a mentionat ca un tronson din Autostrada Europa nu are finantare, cel de la Sibiu la Pitesti si ca intentioneaza sa il realizeze prin contract de concesiune a lucrarilor publice.
”In privinta Autostrazii Soarelui, pentru tronsonul Cernavoda-Constanta a avut loc deja deschiderea ofertelor pe ambele tronsoane (Cernavoda-Medgidia si Medgidia-Constanta), urmeaza procedura de evaluare si stabilirea castigatorului pana pe 10 octombrie”, a precizat Orban.
Pe Autostrada Transilvania a fost asigurata finantarea din buget pe tronsonul Bucuresti-Ploiesti, contractul fiind semnat pe 62 de kilometri, valoarea lucrarilor efectuate depasind 100 milioane euro.
”Pe tronsonul Comarnic-Brasov vom derula un contract de concesiune a lucrarilor publice, in prezent fiind in dialog competitiv pentru stabilirea castigatorului pana la 15 noiembrie”, a mai aratat ministrul Orban.
In ceea ce priveste Autostrada Moldova (Iasi -Targu Mures) s-a realizat un studiu de prefezabilitate si urmeaza organizarea licitatiei pentru desemnare firmei de proiectare.
Ministrul Transporturilor a subliniat ca pana in 2012 vor fi reabilitati si modernizati 6.000 de km de drumuri europene si nationale din Romania inclusi in reteaua europeana de transport.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.