Autostrada Transilvania

Autostrada Transilvania

0 79

Borbely Laszlo, ministrul cu lucrarile publice etc., lauda Bechtel si se bucura ca un carabus ca drumarii americani au promis darea in folosinta a primilor 45 km din autostrada Transilvania inca in acest an. Ministrul mai afirma ca este chiar spectaculos ce au facut bechtelenii pe langa Campia Turzii.
Ce o fi asa de spectaculos nu inteleg, ca doar nu au construit pe inaltimi himalaiene si nici nu au croit drum peste Popocatepetl. Dar poate omul vrea sa justifice zecile de milioane din ultima transa papate de bechteleni.
Iar daca aceasta autostrada Transilvania va fi construita in asemenea ritm de convoi funebru, este clar ca aceasta va lega Brasovul de Bors cam pe la cumpana de secole.
Oare Bechtel foloseste – tinand cont in ce tara construiesc – metodele din secolul 19 ale pionieratului in Vestul salbatic? Pai atunci sa mai cumpere statul roman si cateva piei rosii, cu wigwamuri cu tot, ca acest ministru al lucrarilor publice si oricare alt guvernamental in vizita pe la realizarile americanilor sa aiba un tipi, acolo, unde sa poposeasca si sa fumeze cu stranepotul lui Winetou, numit reprezentant protocolar al Bechtel, pipa pacii. Cu aceasta ocazie mai poate gusta, la foc de tabara – noaptea toate pisicile sunt negre si femeile frumoase – si o laba fripta de urs carpatin, vopsit in grizzly.
Iar diavolul din mine se gandeste ca, daca Bechtelul acesta ar fi avut de facut ceva autostrazi pe la el pe acasa, pana acuma – referitor la timpul de cand este angajat in Romania – ar fi brazdat continentul cu cinci autostrazi puse la punct, si nu lasate intr-una cu virgula.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.