Autostrada Transilvania: tronsonul Brasov – Targu Mures NU se va construi

Autostrada Transilvania: tronsonul Brasov – Targu Mures NU se va construi

0 61

Poate va intrebati ce mai fac drumurile noastre toate, in ce stare se mai afla, care este stadiul de executie al lucrarilor si multe alte intrebari existentiale asemenea.
Nu va impacientati, este liniste si pace pe santierele patriei! Motivul? Nu sunt bani.
Autostrada Transilvania creste intr-un an cat altii intr-o luna, ba, mai mult decat atat, dezvoltarea sa stagneaza. Daca va faceati cumva planuri ca veti putea ajunge cu masina de la Brasov la Targu Mures intr-un timp mai scurt, aflati ca mai aveti de asteptat mult si bine. Tronsonul Brasov – Targu Mures, care reprezinta circa jumatate din proiectul Autostrazii Transilvania, nu va putea fi realizat in urmatorii 3-4 ani din lipsa de fonduri, existand bani doar pentru tronsonul Bors -Targu Mures.
Declaratia a fost facuta de ministrului Radu Berceanu, cu ocazia audierilor din comisiile parlamentare de specialitate inainte de a ocupa portofoliul Transporturilor.
Potrivit proiectului, Autostrada Transilvania va avea 415 kilometri, intre Brasov si Bors, si o latime a platformei de 26 de metri. Peste 55 de kilometri din lungimea totala sunt prevazuti pentru poduri si viaducte. Proiectul este impartit in opt tronsoane, iar termenul de punere in functiune era 2013 – 2014.
Primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania, intre Turda si Gilau, in apropiere de Cluj, au fost dati in folosinta pe 1 decembrie.
Berceanu (PDL) a primit, marti, aviz favorabil pentru functia de ministru al Transporturilor si Infrastructurii, din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cu 39 de voturi „pentru”, 17 „impotriva” si o abtinere.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.